Klicka för större bild

Författare: Berit Juhl m. fl.
Formgivning: Anita Stjernlöf-Lund
Förlag: BILD, TEXT&FORM
ISBN: 91-972243-2-4
Tryckår: Första upplagan 1997
Format: 210x270
Antal sidor: 92
Omslag: Mjukpärm
Inlaga: Print on demand
Inbindning: lim

"Har du lust att följa med oss på en resa genom den värmländska sjukvården? Vi kommer att resa bakåt i tiden till mitten av 1930-talet. Vi besöker olika platser och miljöer som har anknytning till vården av värmlänningarna. Vi träffar personer och sjukvårdsarbetare, som verkligen vet vad som har hänt bakom kulisserna och i sköljrummet där tårar, skratt och historier blandas.

Vare sig du har varit eller är patient eller vårdare tror vi att du kommer att le igenkännande och ibland skratta högt när du läser våra åistorier. Sjukvården bjuder inte enbart på tråkiga erfarenheter. Det finns många exempel på glädjande "bot och bättring", humor och glada minnen.

Vi som berättar är ett antal "sjukvårdsarbetare" som har träffats och berättat för varandra. "Kommer du ihåg?" är ett uttryck man ofta hör när vårdpersonal möts. Det är ofta de glada historierna som finns kvar i minnet. Att arbeta i sjukvården har alltid varit och är fortfarande tungt och stressigt. Trots detta är det få som byter yrke när de väl har börjat.

Via intervjuer och personliga kontakter har vi fått ta del av historier och minnen. Ibland beskriver vi ungefär samma saker, men det har vi tolkat som att det är det vi kommer ihåg och att det varit viktigt för oss."

Bokens förord av Berit Juhl


bild,text&form ab Anita Stjernlöf-Lund Skagersviksg 23 653 42 Karlstad 070-6740990
anita@bildtextform.com