Klicka för större bild

Författare: Anita Stjernlöf-Lund
Formgivning: Anita Stjernlöf-Lund
Foto: Helen Karlsson
Förlag: BILD, TEXT&FORM
ISBN: 91-972243-0-8
Tryckår: 1993
Format:420x297mm
Antal sidor: 7
Omslag och inlaga tryckt på tjock kartong i två färg duplex
Inbindning: Svart stålwire i båda kortsidor. Bildsidor utan text är delade på mitten och bläddras med båda händerna. Baksidan odelad. Där finns bokens enda text.

Arkitekt Cyrillus Johansson har ritat Värmlands Museums byggnad i Sandgrundsparken i Karlstad. Cyrillus Johansson var tidigt klar över att understryka den nord-sydliga axialiteten och lät byggnaden vara genomsiktlig i denna riktning.

Åt söder gjorde han en lång damm och därifrån markerade han i skisserna en fortsättning som slutade först vid järnvägsstationen.

Denna mycket originella bok börjar vid entrédörren på museetssöderfasad och leder sedan genom byggnaden, via den öppna innergården, fram till älven. På denna ordlösa zoomning stannar blicken upp i de vackra detaljerna i arkitekturen.

"Cyrillus Johansson skulle nog ha uppskattat den originella presentationen"
Knut Warmland, NWT, 25/2 1994

bild,text&form ab Anita Stjernlöf-Lund Skagersviksg 23 653 42 Karlstad 054-568050
anita@bildtextform.com